Untitled

Колко полезна е рибата?

В последно време много се заговори за полезна храна и здравословен начин на живот. От всякъде ни заливат със статии за какво трябва и какво не трябва да ядем. Не закъсняха и спекулациите и манипулациите по-въпроса. Даже се стигна до това да се пропагандира здравословното хранене като средство за борба с COVID 19, което е очевидно поради факта, че хранейки се здравословно, човек поддържа силна имонна система и организма ни се бори с всички болестотворни организми по-успешно.

повече >

EUMOFA European organic aquaculture

 

Излезна докладът на EUMOFA за биологичното производство на Европа за 2017 година. EUMOFA е европейска инциатива за наблюдение и анализи на пазара на продукти от аквакултура и рибарство. Това е инструмнт който цели да повиши прозрачността и ефикастността на пазара на тези продукти. На база на EUMOFA се подкрепят бизнес начинания и се изготвя новата политика за аквакултури в Европа.

повече >

organic aquaculture, bio fish

Устойчиви Аквакултури 

 

Населението на земята расте прогресивно (от 3 милиарда през 1960 г. до повече от 7 милиарда в момента; очаква се до 2050 г. броят на хората на тази планета да достигне 9,3 млрда). Човечеството все повече се нуждае от качествена и достъпна белтъчна храна. Аквакултурите играят и ще продължат да играят съществена роля в набавянето на висококачествена белтъчна храна ...

повече >

Хранителен коефициент – нови изследвания

 

Изчисляваме ли добре хранителният коефициент, един от основните показатели в производството на аквакултури? Нови изследвания на изследователи от университета Джон Хопкинс ни разясняват противоречия в досегашните методи.

повече >

Избор на подходящ терен за аквакултури

 

Старта на реализация на вашето намерение за инвестиция във ферма за аквакултури винаги е свързан с намиране на подходящ терен. Задачата не е лесна, особено за хора които се сблъскват за първи път с този проблем. Редица фактори влияят върху този избор и всички от тях могат да се окажат лимитиращи и спиращи реализацията в последствие.

повече >

Да инвестираш в аквакултури

 

Дойде времето на новият период на европейските програми за подпомагане на бизнеса. Преди анализаторите да са си казали тежките думи за успеха на тези програми в изминалия, ние вече трябва да гледаме напред и да помислим за новите начинания и авантюри. В последните години наблюдаваме стабилен ръст на производството от аквакултури от поне 8% годишно (ФАО). ...

повече >

Еко Аквакултури

 

Корпоративно представяне

(след запитване)

Аквакултури

 

Аквакултурите са най-бързо развиващият се сектор на селското стопанство. Търсенето на морска и сладководна риба и водни организми – миди, скариди, раци и т.н. расте постоянно, а същевременно трябва да се щадят все по-ограничените природни ресурси. Решението на тази сложна задача е в развитието на аквакултури. За да е успешно и устойчиво, се изискват професионални и отговорни решения, високо ниво на бизнес етика и силно развито чувство за екологична и социална отговорност.