Untitled

Механични барабанни филтри

 

Механичните барабанни филтри са неразделна част от всяка съвременна рециркулационна система. На много места се използват и в традиционното рибовъдство, защото от една страна изваждат от водата неразтворените вещества и по този начин правят първично пречистване на водата от аквакултури, а от друга запазват тези вещества, които са ценен биологичена тор.

HEX барабанни филтри

 

"Еко Аквакултури" е официален представител на HEX механичните филтри. Тези датски механични филтри са изключително иновативни и за кратко време се превърнаха в стандарт при рециркулационните системи в Европа и по света. 

HEX барабанният филтър е снадбен с уникални HEX филтърни панели с форма на пчелна пита, които му осигуряват по-голям капацитет на по-малка площ. Използваните материали прави HEX абсолютно най-доброто в корозивните води от аквакултури. Съчетанието на иновативност и датското високо качество прави тези филтри много надеждни.

 

по-ефективни и с уникален дизайн от природата

HEX филтрите се инсталират на много места по света в рециркулационни системи, кораби за пренос на жива риба и традиционни рибни ферми.

 

Много надеждни със солидна конструкция, базиран на 30-годишен опит

Филтърната мембрана е фиксирана за иновативен панел HEX BeeCell. По този начин всяко нарушаване на филтърната повърхност е ограничено до малък шестоъгълник. Лесно може

да се залепи до смяна на мембраната.

Повече капацитет с помощта на HEX филтърния панел

Клетъчната структура с къси разстояния до всяко заваряване на плата позволява използването на оптимална филтърна кърпа най-добре отворената площ на m2.
За разлика от всяка квадратна клетъчна структура, формата на HEX BeeCell минимизира блокирането на активната филтърна тъкан, която все още има късо разстояние до следващата заварка.
Клетката с форма на шестоъгълник гарантира, че частиците се повдигат и водата все още се източва бързо. Максималната скорост на обратно промиване се оптимизира до оптималната точка, като непрекъснато се подава по-бързо чиста филтърна кърпа във водата, когато е необходимо.

По-голям капацитет благодарение на оптимизираното използване на филтърната площ.

Диференциалното налягане (делта P) е теоретично право пропорционално на водният поток. То не съответства съвсем точно, но при 200 мм, вместо 100, ще има почти двоен капацитет. Филтърът HEX се произвежда, за да се справи с оптимално делта P за всяко отделно приложение.
Барабанът е разположен дълбоко, като има максимална активна филтраща площ.

Размер според желанието на клиента.

 

Компактна форма с размер според личните Ви изисквания и дадености.

Устойчиви на корозии. Направени от HDPE.

Интелигентен контрол

 

Филтрите HEX са с надбени с интелигентен контрол. 

Филтриращата повърхност се промива само при необходимост. Това спестява до 10 пъти повече вода и енергия.